Fiecare sport individual are campionii și legendele sale. Dar ce ne facem când vorbim despre un sport de echipă? Mai ales atunci când discutăm despre sportul rege. Pe cine desemnăm campion? Alegem în funcție de afinitatea pe care o avem față de idolul nostru? Sau alegem în funcție de talentul jucătorului? Poate numărul de titluri mondiale și de trofee adunate pe parcursul carierei califică un jucător să ocupe #1, sau prețul de transfer? Însă, cât ar valora în prezent transferul unui jucător din generațiile trecute? Sau poate federațiile internaționale de fotbal știu cine este cel mai bun? La urma urmei, care sunt criteriile pentru a fi declarat cel mai mare fotbalist din istorie?

Ei bine, nouă ne plac provocările, iar aceasta este o provocare pe măsura noastră; nu vrem să supărăm pe nimeni, și nici să decidem în numele cuiva. De aceea, ne vom limita la prezentarea celor mai cunoscuți fotbaliști, invitându-vă pe voi să decideți cine și de ce merită locul 1.

Fotbaliști din toate timpurile

Pe lângă Batistuta, Di Stefano, Kempes și Saviola, Argentina l-a oferit lumii pe Maradona. Supranumit “Băiatul de aur,” datorită talentului său, s-a remarcat prin statura sa de numai 1 metru și 65 de centimetri, care i-a permis un echilibru, un control al mingii, un dribling multiplu, și o manevrabilitate pe teren, încât prezența sa, întotdeauna, a ridicat spiritul și performanța întregii echipe. Pe lângă numeroasele trofee din cariera sa, Diego, este cel mai des amintit pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1986, când a marcat două goluri: “Golul Secolului,” după ce a driblat 5 jucători englezi, și celebrul gol cu mâna, nepenalizat, numit “Mâna lui Dumnezeu”.

Ce am putea spune despre o țară ca Brazilia, de 5 ori campioană mondială, cu o mare tradiție în fotbal, care a dăruit lumii cei mai valoroși jucători din fiecare generație? Cafu, Pele, Roberto Carlos, Ronaldo, Ronaldinho, Romario, Alberto Carlos, acestea sunt doar o parte din numele care au stat pe buzele copilăriei noastre, nume care vor rămâne pentru totdeauna în lunga istorie a fotbalului.

Dacă unele țări au fost mai darnice în cantitate, altele au fost mai darnice în calitate. “Maradona din Carpați,” a scris istoria fotbalului pentru noi, și ne-a făcut mândri că suntem fotbaliști români.

Italia, de asemenea, a oferit momente de neuitat și goluri memorabile prin Roberto Baggio, Buffon, Del Piero, Maldini, Nesta, Totti și Vieri.

Indiferent de locul nașterii fotbalului, europenii au fost dintotdeauna deschizători de drumuri, și s-au remarcat prin valori precum Michael Owen, David Beckham, Zidane, Platini, Jean-Pierre Papin, Thierry Henry, Michael Ballack, Marco van Basten, Gullit și multe alte valori ale fotbalului despre care vom discuta în celelalte categorii ale blog-ului.

Vă invităm în continuare să explorați celelalte secțiuni ale site-ului nostru pentru a realiza împreună un clasament obiectiv al celor mai talentați jucători.