După cum fiecare om are pasiunile sale, hobby-urile sale și sporturile sale preferate, și noi le avem pe ale noastre. Însă, nu le păstrăm doar pentru noi, ci le transmitem mai departe, le împărtășim cu toți suporterii și le facem accesibile tuturor.

De aceea am înființat acest blog, pentru a face accesibile, într-un singur loc, cele mai noi știri din fotbal și din culisele ligilor și federațiilor, dar și pentru a fi la curent cu transformările prin care trece sportul rege.

Pe blog-ul nostru veți putea explora întreaga galaxie a fotbalului, cu tot ce conține aceasta: începând cu istoria fotbalului, ale cărui origini sunt învăluite în mister, transformările prin care a trecut sportul rege din generație în generație, valorile și legendele fotbalului din toate timpurile, istoria campionatelor de fotbal și înființarea federațiilor și confederațiilor de fotbal, până la cele mai noi informații și schimbări apărute în universul fotbalului.

Scurtă istorie a fotbalului

Civilizația antică a pasat mingea dintr-un loc în altul, dintr-o țară în alta, de pe o insulă pe alta, încât, la aproape toate popoarele găsim dovezi ale antrenamentului și ale jocului cu un obiect rotund.

Conform Federației Internaționale a Asociației de Fotbal (FIFA), versiunea rudimentară cea mai apropiată de fotbalul modern își are originea în China, în perioada dinastiei Han, acum aproximativ 2200 de ani.

Ca în cazul nașterii tuturor sporturilor, această competiție reprezenta o formă de antrenament militar, dar în același timp onora și ziua de naștere a împăratului. Competiția se desfășura în fața împăratului care privea din palatul său. Cele două echipe care erau alcătuite din soldați, trebuiau să introducă o minge din piele de animal în poarta adversă, însă, poarta era una verticală, înaltă de aproximativ 8 metri și lată de 30 de centimetri. Întrecerea avea reguli fixe, reguli care ulterior s-au perpetuat din generație în generație. Una din acestea, presupunea lovirea mingii numai cu piciorul, ceea ce face aluzie la numele acestui antrenament, Tsuh-Kuh, în traducere, a lovi mingea. Evident, ca în cazul oricărei întreceri, exista o miză. În această situație, învingătorii erau premiați, iar învinșii erau pedepsiți de cei din tabăra lor.

La toate civilizațiile antice găsim o formă rudimentară a jocului cu mingea, dar fără reguli bine stabilite. Însă, precursorul codului modern de legi ale jocului de fotbal, poate fi plasat în Anglia secolului al XIX-lea. Mai multe pe această temă, veți găsi în secțiunile blog-ului nostru.

Așa cum am menționat, noi iubim fotbalul, îl considerăm o artă și suntem dedicați trup și suflet sportului rege, precum un supus față de regele său.

Vă invităm în continuare într-o aventură în lumea fotbalului, pentru a fi la curent cu cele mai recente știri din lumea sportului rege, cu noutăți în privința transferurilor, a meciurilor, dar și informații din culisele federațiilor de fotbal.

De asemenea, pe site-ul nostru puteți comenta meciurile de fotbal, și puteți împărtăși cu noi impresiile voastre ca suporteri, despre jucători, despre meciuri, despre deciziile ligilor, dar și părerile voastre personale, care, de cele mai multe ori sunt mai pertinente decât părerile experților, ale impresarilor sau ale antrenorilor.