Mario Felgueiras

Mesajul de adio

Portarul CFR-ului se va despărți în această vară de formația din Gruia

El va da curs unei oferte dintr-un alt campionat, având câteva propuneri tentante. Felgueiras a vorbit pentru actualdecluj.ro despre aventura sa în 

Reporter: Mario, mai este o singură etapă. Ți-ai luat adio de la suporteri la meciul cu Gaz Metan. Pleci în vară, e sigur?

Mario Felgueiras: Mai am contract, mai avem un joc și sper să-l câștigăm și pe ultimul, contează și ultima impresie. Mai am contract cu CFR-ul , mai avem un meci, dar apoi voi pleca, eu așa cred. A sosit momentul. Le mulțumesc tuturor și fanilor care m-au aplaudat și mi-au trimis mesaje de felicitare.

Ai oferte concrete? Și de unde.

Sunt câteva, vreo trei. Am zis că voi da un răspuns , că așa ar fi corect, doar după ultima etapă. Nu spun de unde sunt pentru că nu e nimic bătut în cuie. Atunci când se semnează un contract, atunci e făcut transferul. Dar am oferte de mai mult timp.

Cât e prețul lui Mario Felgueiras? Cât costă portarul Felgueiras?

Nu e treaba mea asta, așa că nu mă pronunț. Sper , totuși, să fie înțelegere. Nu cred că îmi va bloca conducerea un transfer. Eu știu că voi pleca pe bani, clubul va avea de câștigat. Cât? Nu știu. Dar avem o înțelegere. Cei din conducere mă înțeleg și cred că așa e cel mai bine pentru toată lumea.

Numește meciul care ți-a rămas întipărit în memorie. Și pe de care îți vei aminti și peste câțiva ani. Mă refer la perioada CFR .

Aaa, sunt câteva, dar unul e peste toate celelalte. E cel cu United când am câștigat. Nu voi uita niciodată seara aia. Am câștigat cu Manchester în deplasare, am făcut 10 puncte în grupă, performanță remarcabilă pentru orice echipă, nu doar din România. Am jucat de la egal la egal cu cei mai buni și i-am și învins. Am avut neșansă și nu ne-am calificat în optimuile Ligii. Cine știe ce s-ar fi întâmplat apoi.

Ai fost inclus de UEFA în echipa ideală a grupelor. Ai avut cele mai multe parade.

Am jucat bine toți, nu doar Mario. Am fost într-o formă foarte bună și m-am evidențiat. Dar cred că toată lumea a auzit de CFR Cluj. Ne cunoșteau toți pentru că eram puternici. Nu cred că ne-a subestimat cineva.

Ți-ai imaginat atunci că echipa ar putea ajunge în situația în care este acum?

Nu, îți dai seama că nici vorbă. Și cred că nimeni nu s-a gândit vreodată că se va ajunge aici, în ipostaza asta. CFR era un club curat, mare, liniștit, nu au fost niciodată probleme financiare. Până acum. E o situație grea, foarte dificilă, dar cei care sunt trebuie să rămână uniți. CFR-ul era obișnuit cu performanța, eram obișnuiți să ne batem pentru campionat. Sezonul acesta a fost altceva, a fost dezastruos. Ne-am mai revenit pe final, dar tot e mult prea puțin față de pretențiile care erau. Problemele financiare contează foarte mult, există mai mulți factori care au contribuit la toate aceste rezultate sub așteptări.

Care e cel mai mare regret al tău?

Faptul că n-am ajuns la echipa națională. Acum s-a stabilit și lotul pentru Campionatul Mondial, dar nu l-am prins. Era foarte greu. Dacă evoluam într-un campionat mai puternic sau dacă am fi jucat noi în Liga Campionilor, șansele ar fi fost mult mai mari. Am 26 de ani , sunt tânăr și sper să prind următorul Mondial. Visul meu este să joc pentru echipa națională a Portugaliei și nu am renunțat și nici nu voi renunța niciodată la el.

Un mesaj pentru colegii tăi și pentru suporteri..

Să fie puternici din punct de vedere mental, uniți și atunci se vor putea depăși această fază. Mi-aș dori să redevină CFR Cluj ce a fost odată. Și eu aș vrea să rămân, dar cred că a sosit timpul să fac un alt pas în carieră. Mulțumesc Clujului, mi-a oferit momente de excepție, de fericire și mă despart cu greutate de club. Dar a sosit și acest moment. Le mulțumesc tuturor pentru susținerea de care am avut parte aici.

Felgueiras (26 de ani) s-a transferat la CFR în vara lui 2012 de la Sporting Braga. A jucat constant şi a făcut-o impecabil, mai ales în Liga Campionilor, unde a avut 61 de parade în faza grupelor, cele mai multe dintre toţi portarii. Meciul de la Manchester a fost cireaşa de pe tort, după o suită de intervenţii impecabile ale portughezului. A fost omul meciului, iar UEFA l-a trecut în echipa etapei, apoi în formaţia ideală a fazei grupelor. Partida cu United l-a adus în vizorul lui Everton, gruparea din Liverpool punându-l în capul listei de achiziţii. Napoli, Sporting Lisabona și Benfica l-au mai monitorizat pe portughez, iar în ultimul timp s-a speculat că Felgueiras s-ar afla pe lista lui ȚSKA Moscova, proaspăta campioană a Rusiei.

Mario Felgueiras s-a format ca jucător la formaţia Sporting Lisabona. În Portugalia a mai evoluat la Portimonense, Vitoria Setubal, Rio Ave şi Sporting Braga, iar în România a jucat pentru FC Braşov, unde a fost împrumutat de Braga.

Sursa: http://actualdecluj.ro/interviu-mesajul-de-adio-al-lui-mario-felgueiras-multumesc-clujului-mi-a-oferit-totul-dar-acum-e-timpul-sa-fac-un-nou-pas-in-cariera/