Pe urmele unui editorial

Un editorial vine spontan sau e un drum sinuos, ca o punte maniheista intre adevarul pe care crezi ca il posezi sau cel care in pofida indoielilor tale te poseda. Costin Stucan , prin editorialul sau din Prosport deschide seria dezvaluirilor confirmate de asta data de acele dovezi solide pe care le banuiam sau stiam dar nu aveam nici un instrument al dreptului roman la indemana. Abia acum prinde contur cat de puternica a fost conjuratia cu care a avut de a face clubul CFR, paienjenisul de relatii, cumetrii si masinatiuni financiare care au definit si definesc in continuare fotbalul din Romania. Membrii marcanti ai generatiei de aur ( Hagi, Popescu ) prinsi intr-o cumetrie campeneasca cu clanul Becali, interlopi deveniti sefi de cluburi din Bucuresti ( Steaua, Dinamo, Sportul, Unirea Urziceni) tesand urzeli , masinatiuni si suveici financiare cu politicieni de marca care au condus destinele tarii. CFR mereu aratat cu degetul ca rau suprem in timp ce in spatele scenei se vindeau la troc campionate, cupe , jucatori si cluburi intr-un paroxism frenetic al devalizarii banului public. Cand incep sa apara dovezi palpabile ce usor e sa iti explici istoria unui club ca CFR! Mereu s-a strigat ca CFR nu vrea romani. Pai cum sa vrei romani cand in acea perioada clanul Becali detinea drepturile de impresariere a 80% din jucatorii romani? Oricum cei 5 pe care-i stim si nu-i vom numi, au batut sau au avut tentatia de a bate palma de un blat - si erau romani toti 5 si erau crescuti in curtea noastra. Cum sa ai relatii bune cu LPF cand Mitica se batea pe burta cu fanariotimea cu care isi facea invartelile care se transformau in vile si afaceri? Mai are rost sa amintim de arbitrii cand Craciunoiu si alti membrii cica cu staif se intalneau la cine de taina cu clanul Becali si alte flori de puscarie? Cand interlopii mana in mana cu politicienii creeaza un sifon numit Unirea Valachorum Urziceni ( apropos sugestiv nume! ) si Dinamo prin butelierul Borcea regizeaza pierderea unui titlu in contul unor bani negri care trebuiau albiti , orice argument intru sport sufera o disolutie majora. Sirul poate continua dar voi oferi originalul:  link

Si iaca-asa s-a trezit CFR luptand cu politicul,  FRF, LPF, interlopii-sefi de cluburi, presa pestilentiala si bine aservita Fanarului ba si cu plebea suportericeasca bine manipulata de tribunii tricolori. Medicatia si posologia cereau solutii urgente si extreme si sefii CFR si-au dat repede seama de asta. Garnitura de straini valoroasa si fidela a avut cota majora , aliantele gasite de Arpi au compensat restul de otrava care curgea spre Gruia.

Stucan aduce exact dovezile care infirma pleiada de acuzatii murdare din perioada 2007-2010 , momente cheie pentru istoria CFR, cand ascensiunea clubului in conditiile acerbei opozitii atinge cote eroice. Multi vor spune ca Arpi si-a dat si el obolul catre PD dar am o intrebare cheie: Basescu nu si-a putut salva fratele, pe Udrea ...cum se face ca inca Arpi nici macar nu a fost convocat la DNA? Ba mai mult , l-a si ajutat la capturarea lui El Comandante de Constanta! Si cred ca va ajuta ca bun ungur la capturarea multora...

Mintile din fotbalul romanesc nu sunt prea luminate, ratacirea lui Arpi in fenomen a starnit o avalansa care nu mai poate fi oprita si aici vorbesc de la conceptual pana la managerial. Ceea ce  a durut rau, mai ales peste muntii aia unde , vorba vatafului Dragnea, nu s-a dorit constructia unei autostrazi pana in momentul de fata, a fost raspusul univoc si inflexibil al CFR care si-a aparat cu orice pret demnitatea. Iar demnitatea e lucru rar, nici macar tragedia cumplita de la Colectiv n-a scos in strada mai mult de 40,000 de suflete intr-un oras de vreo 3,000,000 !

Tolontan , printr-un exercitiu disperat de a salva o bruma de demnitate, incearca taierea nodului gordian insa sunt capitole lipsa din subiectul lui Stucan si el stie bine asta... tacerea e complice bun si nu este scuzata de cenusa de pe urma. CFR a fost mereu tinta urii sale atent rumegate ca acum Walter si ai sai complici sa-i umple pagini de investigatii care vor parca sa umple goluri atent omise.

Vorbim de acel Walter trimis in misiune la Cluj de cefele groase de la centru. Sa instruiasca orcimea  in cea mai pura maniera universitara.

" - Binile invinge! " spunea Tamango , candva la radiou` cela lu` Vantu. Eu continui sa cred ca Arpi si Muri merita statui in Gruia, desi nu mi-au fost simpatici niciodata! Insa acelasi Tamango imi aduce aminte de o alta replica de -a lui : " - Have the lambs stopped screaming?"

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (15)