TAS-ul si Fanarul

Punctele s-au intors acasa, pana la urma  normalitatea a fost cea dictata de "oamenii vestului" si nu de zoaiele si corciturile de Fanar oplosite in costume scumpe si de gust indoielnic in casa fotbalului dambovitean. CFR respira din nou, echipa respira cumva usurata, Muresan si-a mai adaugat un rid poate doua, bruma de suporteri inimosi ramasi langa echipa isi poate savura profetia si implinirea crezurilor. E un nou inceput, noul CFR a trecut o proba esentiala in istoria unei mari echipe - supravietuirea in vremuri vrajmase , cand chiar nu stii cine e prieten sau neprieten. Rezultatul venit din Elvetia demonstreaza ceea ce era demult demonstrat - Bucurestiul  isi vrea doar semenii aproape, cei care gandesc altfel vor suporta deciziile naprasnice ale comisiilor martiale, bine educate si dirijate de politic si clantai ca Chivorchian si alti acoliti care balesc dupa ciolane. Insa CFR si-a tras avocati care stiu bine cum sta treaba cu miselia si putregaiul balcanic, dand o lectie istorica "oamenilor de fotbal" de pe dambovita, presei de sport partase si nu in ultimul rand acelor politicieni care din umbra au dirijat si concertat mana comisiilor si a ANAF-ului.  Victoria repurtata este inca o lovitura de imagine, CFR demonstreaza ca stie sa intoarca decisiv o lovitura , una piezisa care-i tintea disparitia. Desi condamnarea dictata de comisii suna ca una definitiva si irevocabila, au existat OAMENI care si-au aparat sansele - pe teren, tribune si la Lausanne- pana la capat.

Au trebuit sa vina asemenea vremuri ca echipa , suporterii si cei ramasi aproape sa se cunoasca intre ei, sa stranga randurile barbateste, sa lupte aprig pana la aflarea deciziei finale elvetiene. Personal, acest capitol mi se pare cel mai dramatic si expresiv din istoria recenta a clubului, darzenia echipei decimate de lipsa transferurilor si incapatanarea galeriei si publicului ramas fidel facand cinste si onoare celebrului banner: This is not the end!

Linistea de care sunt cuprinse LPF, FRF si  mandra si competenta presa presa valaha, vorbesc de la sine despre lovitura naucitoare venita de la TAS.  Una care condamna inca o data daca mai era cazul, mandra miscare sportiva si respectabilii ei reprezentanti din smarcuri neajloviene. Procesele care vor urma, in care rolurile vor fi inversate, vor scoate la lumina pestilentialitatea forurilor dambovitene puse de acesta data in boza acuzatilor.

Cei trei ani de declin au avut rolul lor ... adevaruri ascunse si nerostite au iesit la lumina, masura competentei si a caracterului a fost relevata strict in teren si tribune ( mici scapari a avut I. Muresan - spun gurile rele - cand pe Cluj Arena a intrat alta echipa decat cea alcatuita de Dican ), scenariul apropiindu-se cumva de Inarritu si de ce a mai ramas din casele noastre dupa incendiu.

Gruia respira liber din nou, destinul ei maret nu s-a incheiat inca!

 

 

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (6)