Inca un ajun

E greu sa explici unui clujean strain de fotbal paradoxul unui meci intre CFR si cei care inca se vor universitari.  Din cate spun vor umple peluza CFR si o vor umple , altfel n-ar exista paradoxul goliciunii celor de pe Moina meci de meci cu exceptia celui cu CFR desigur. Cauza e simpla - neputinta si frustrarea! Si mai e una - Ura! Cand afirmi ca vii in Gruia doar ca sa-ti sustii echipa si  in rest bate vantul printre scaunele subinchiriate , concluziile se trag singure. Cand afirmi "- Clujul suntem noi!" si din `19 n`ai avut un cuvintel de spus in campionatul intern , stand sluj in fata celor din Bucuresti, cum ar putea sa-ti placa razmerita din deal?  Mai apoi, cand Gruia a inceput sa adune trofee cat nu vor aduna universitarios in ast mileniu, frustrarea a dat frau liber violentei drept raspuns la performanta. N-a contat faptul ca gunoierii au devenit profesori universitari , n-au contat concursurile de pictura de pe autocarul noncolor si nici palmele sonore si tepele penale date de proprii administratori. CFR a fost de vina intotdeaua, ungurii de pe deal gasiti vinovati pentru toate , mai ales pentru propria neputinta si lasitate. Amuzant e cand se vorbeste despre traditie, care dintre ele chiar nu stiu; CFR cand a scos obrazul in lume , maniera in care a facut-o si rezultatele obtinute au dat o replica ultima pe plan sportiv detractorilor.

Intorcandu-ne la prezent, CFR traieste vremuri grele , vremurile leului bolnav, iar hienele dau tarcoale, moment mai potrivit nu se poate.  Meciul de maine are conotatii care trec peste planul sportiv, realitatatea dureroasa ca CFR inseamna Clujul va supusa unei incercari de reprimare din partea fractiunii alb/negre avide de un moment temporar  de adevar sportiv care indulceste neputiinta si frustrarea bine ascunse. Pretul de 50 RON este puntintel cam mic fata de apucaturile orcesti generale care lasa facturi neplatite in urma. Violenta verbala ca si cea fizica cand se iveste ocazia au fost mereu bine motivate de un Guadeamus in ale carui versuri sudalmele se impletesc bine insultele si injuratura.

Gruia a raspuns prin performante celor din vale la meciurile directe, eforturile financiare ale lui Paszkany au adus spectatorii atat cat a fost frisca pe tort.  Publicul visiniu a ales mesele bogate cat au fost , in schimb pentru cei din vale meciul cu CFR a primit conotatii existentiale cu iz identitar.

Articolele premergatoare meciului se intrec in provocari, amenintari, promisiuni de vendetta...

Ma intreb meditativ , oare cum cresc ciupercile pe Moina?

Foto: Zoli Cantor

P.S.  Mi-ar fi placut sa-l vad pe Ricardo Cadu pe teren! Preda fotbalul in termeni speciali universitarilor! :D

 

 

 

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (8)