Redemption

Vine iarăși vremea când a fi fan CFR Cluj e „cool”. Cei care și-au pierdut deprinderea de a vizita stadionul din Gruia la meciurile CFR-ului pot începe să-și dea palme în oglindă. Trăim vremuri pe care nu le-am mai trait de o seamă de ani. Nu problema financiară e subiectul, ci formarea unei noi echipe în Gruia.

Câți dintre voi credeau că CFR-ul va face transferuri, și nu vorbim de 2-3 împrumuturi anonime, ci de 16 jucători, deloc de lepădat, dimpotrivă? 

Câți cântau prohodul așteptându-se mai degrabă la o luptă pentru evitarea retrogradării, în sezonul cu șase retrogradabile, decât la o candidate la titlu? Mulți!

Câți se îndoiau de Miriuță? Mulți! Nici pe mine nu m-a convins, deși, nu știu de ce, am fost entuziasmat la venirea lui. Probabil rigoarea nemțească. Nu sunt sigur nici acum că este un mare tactician, timpul ne va demonstra asta, însă este un foarte bun antrenor mobilizator și, cred, construiește o echipă adevărată. O trupă unde cuvântul echipă nu e doar generic ci este un grup ce se sudează foarte repede.

Nici Andone nu era un geniu tactic, poate nici Miriuța nu e, cine știe, însă a luat două titluri în Gruia fiind un mobilizator extraordinar. Bag de seamă că Miriuță îi calcă pe urme, având însă în plus față de consacrat o rigurozitate ce începe să dea roade. Miriuță e de urmărit, muncește din greu, iar acest lucru îmi aduce perioada Șunda în minte, acea cu „onoare muncii grele”.

Cred că sloganul acestui club ar trebui  „refurbish-at” în CFR Cluj – onoare muncii grele!

În acest ton, conducerea tace și face. Poate că a aplecat urechea spre unele critici ale suporterilor în această privință, poate cu toții a trebuit să trecem printr-un proces de curățenie, de smerenie căci eram, probabil, pe alte culmi decât în mod normal. Și astfel s-au obișnuit mulți să șadă fain în fața televizorului că deh, CFR nu mai câștigă.

Vine vremea întoarcerii la punctul de unde a început fericirea și s-a construit totul. Pe alt tip de exercițiu financiar observ că jucători s-au adus, unii la fel de necunoscuți precum Tony, Didi, Semedo, Cadu, Pereirra, Culio s.a.m.d. când au aterizat la Cluj,  dar cu mare potențial, de asemenea că i-am păstrat pe cei mai buni și dedicați și că sunt un grup unit, ce nu se fâstâcește să se bucure la cea mai mică reușită la fel cum ar face-o cunoscându-se de ani de zile.

Vine momentul așteptat de câțiva ani, un fel de „Shawshank Redemption”, momentul în care nu ți-ai dori să te fi prins departe de club, astfel că e momentul rătăciților și a fataliștilor să se întoarcă în tribune, merită!

Dacă aceste moment bun al echipei devine constant, spot spune cu siguranță că ne batem pentru titlu. Smerenie și muncă, sudoare, dârzenie și susținere, încredere, răbdare.  Chestiuni ce trebuie asimilate prin porii larg deschiși ai fiecăruia dintre noi.

A fost mereu o cinste să exiști ca suporter al acestei echipe, dar tu, cel care ai renunțat la un moment dat, ai grijă să nu pierzi ultimul tren! Chiar merită!

Hai CFR Cluj! Hai ai noștri!

Che

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (7)