Vrem în grupele Europa League

Iuliu Mureșan, președintele celor de la CFR Cluj a vorbit despre viitorul echipei și despre obiectivele noului sezon.

Conducătorul feroviarilor a dezvăluit un nou transfer efectuat de CFR, mijlocașul Cristian, care a jucat în sezonul precedent la AEL Limassol.
- Domnule Mureșan, mulțumit de acest prim test?
- A fost un meci bun. Atunci când câștigi este foarte bine. Am învins cu 4-0 și am avut și alte ocazii de gol. Echipa a jucat bine. A fost o primă repriză în care au jucat doar doi jucători noi, iar ceilalți au fost mai vechi și a existat o oarecare siguranță. Dar și în repriza a doua am jucat bine, după ce au intrat ceilalți nou-sosiți. Drept dovadă am mai marcat de două ori. Deocamdată sunt mulțumit, suntem pe o linie bună. Mai sunt câțiva jucători care sunt în urmă cu pregătirea, cum e și cazul atacantului Guima, dar sunt convins că în 2-3 săptămâni vor fi ok.
- Mai vin jucători la CFR?
- Da. Unul dintre ei chiar a fost în tribună la acest meci. E un mijlocaș brazilian. Cristian se numește și a jucat la AEL Limassol. Acolo la mijloc am simțit nevoia că trebuie să ne întărim. În atac îi avem e Ogbu, Tade, Guima, dar la mijloc mai avem nevoie. Publicul l-a remarcat pe Jakolis, dar și pe Păun sau Deac.
- Ce obiectiv își propune CFR?
- Vom încerca să ajungem în grupele Europa League. În campionat vrem să termină pe podium sau cât mai aproape de podium
- Miriuță a vorbit despre reconstrucție...
- Este reconstrucție. Au plecat jucătorii mai în vârstă și am adus mulți tineri, unii dintre ei chiar din pepiniera proprie, precum Vereș sau Păun, ceea ce nu se găsea la CFR până acum.
- Poate ajunge CFR în grupele Europa League?
- Eu sunt optimist. Se poate ajunge acolo. Trebuie să ne concentrăm mai întâi pe fazele preliminare. Avem o echipă nouă, dar după cum s-a mișcat astăzi, sunt încrezător. Am încredere și în antrenor, care este unul foarte bun.
- Care vor fi noii lideri ai echipei?
- În primul rând Felgueiras, care n-a apărat astăzi pentru că are o contractură la mușchii gemeni la piciorul drept. Are nevoie de 3 zile de antrenament la sală. Apoi Rada, Deac, care azi a alergat astăzi foarte mult.
- Felgueiras a fost de acord cu diminuarea contractului?
- Nu i l-am diminuat. Nu s-a impus un plafon salarial. Nu am redus la nimeni salariul. La cei care au avut salarii mari le-am dat drumul, în afară de Rada. Pe el l-am ținut pentru că aveam nevoie de experiență și de un lider.
- Câți jucători mai vin?
- Cred că doar unul. Suntem în discuții cu un număr 8 foarte bun. Dacă reușim să-l luăm ne-am asigurat la mijloc.
- Se poate bate CFR-ul la titlu?
- Teoretic, da. Depinde de ce fac și ceilalți. Vă pot spune mai multe în acest sens, după pregătire.
- Va mai fi un sezon dominat de Steaua?
- Nu cred. Și nu pentru că a plecat Reghe, ci pentru că au vândut niște jucători și le va fi greu. Nu cred că va domina, dar au prima șansă.
- Ce spuneți despre afilierea Craiovei?
- E un lucru bun. E o echipă de tradiție, cu suporteri frumoși și merita acest lucru. E foarte bine....cititi mai mult aici ...